España: FRUIT ATTRACTION acogerá el primer simposio internacional sobre cereza y ciruela
- Sustainable production of high-quality cherries for the European market. Dr. José Quero. INRA, FRANCIA.
- Plums and Sweet Cherries. An excellent and appealing source of dietary bioactive compounds. Dr. Francisco. A. Tomás-Barberán. CEBASC-CESIC
- The Prunus Genetic Resources Centre of INRA Bordeaux: divertsity of plum and cherry collections and links with the breeding programmes. Dr. José Quero. INRA, Francia.
- Climacteric versus suppressed-climacteric ethylene production during plum fruit ripening: a transcriptomic approach. Cr. George Manganaris. CUT, Limassol, Chipre.
- Update in Plum Sensory Studies. Dr. Megan Haug, University of Davis-California, USA.
- Chilling injury in plums: Relationship with ethylene and climacteric. Dr. Christian Larrigaudière. IRTA, Lleida, ESPAÑA.
- Evaluation of the potential bioactive compounds found in Crimson Globe plums and Picotas sweet cherries. Dr. David González. INTAEX, Badajoz, ESPAÑA.
- Optimizing handling for superior fresh market quality of sweet cherries and potential value-added product. Dr. Peter Toivonen. Agriculture and Agr-Food Canada, Summerland, CANADÁ.
- Edible coatings based on hydroxypropylcellulose for plum postharvest preservation. Dra. Bernardita Pérez-Gago. IVIA, Valencia. ESPAÑA.
Además un grupo de expertos del ámbito empresarial desarrollará el área temática de comercialización y marketing.
FEPEX como coorganizador del simposio se ha fijado como objetivo contribuir a difundir el conocimiento científico y técnico para mejorar la competitividad del sector hortofrutícola, estableciendo FRUIT ATTRACTION como un instrumento eficaz de divulgación.
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